24. novembra 2022. godine održana je PAC konferencija u Novom Sadu. Poznati stručnjaci iz Srbije i regiona govorili su o različitim temama iz oblasti upravljanja projektima.

Prof. dr Igor Peško započeo je konferenciju ističiću važnost implementacije dobrog projekt menadžmenta u svim oblastima poslovanja, a naročito u građevinskoj industriji. Tim povodom objasnio je nešto više o PMI-CP serfikaciji namenjenoj onima koji upravljaju građevinskim projektima.

Ilija Ivetić govorio je o svom profesionalnom razvoju i sa slušaocima podelio naučene lekcije i iskustva koja je stekao u toku svoje dugogodišnje karijere. Posebnu pažnju posvetio je studentima koji su učestvovali na konferenciji savetujući ih kako da odaberu svoje prvo radno mesto, naglašavajući važnost komunikacije i učenja za postizanje uspeha na profesionalnom planu.

Dr Mila Milenković, direktor Sektora za strategiju u Telekomu, govorila je o vezi strateškog plana i portfolija projekata u organizaciji. Ovom prilikom posebno je naglasila neophodnost stalnog prilagođavanja ciljevima kompanije i kontiuirane komunikacije za poboljšanje efikasnosti donošenja odluka.

Profesor dr. Bojan Lalić u svom predavanju istakao je važnost održivosti projekata i povezanost održivosti sa uspehom projekta bilo koje vrste. Upozorio je i na sve češći trend ,,hit and run“ metode upravljanja projektima, ukazavši na drugoročne probleme do kojih može da dovede primena ovakvog pristupa.

Nenad Bestvina, predsednik hrvatskog ogranka – PMI Osijek, je kroz primere realizacije različith projekata ukazao koliko je bitan plan implementacije za uspeh projekta, poručujujući da uspešno realizovani projekti mogu napraviti velike promene u različitim aspektima naših života.

Poslednji govornik, Goran Vučetić najviše pažnje posvetio je konfliktima, njihovoj prirodi i praktičnim savetima za rešavanje konflikata u poslovnom okruženju.

Nakon predavanja, učesnici su imali priliku da se priključe PMzone radionici koju je predstavila i održala naša kompanija u saradnji sa profesionalnim trenerom i uspešnim projekt menadžerom Zoranom Boltić.